Under andra halvan av 2013 bryggde jag fyra stycken Brett Pale Ale med samma recept. Enda skillnaden var jästen. Fyra olika batcher med fyra olika Brettstammar. Ingen annan jäst.
I grundreceptet ingick Pilsnermalt, vetemalt, och en skvätt CaraMunich. Humlingen bestod av Centennial, Chinook och Simcoe.
Brett Pale Ale (Brett. B.) bryggd Augusti 2013. Fermenterad med WLP650 (Brett B.).
Utseende – Brunfärgat skum, skummet håller sig kvar länger och lämnar rester på sidorna. Grumlig, orange färg (inte så röd som på bilden).
Arom – Humligt och friskt! Inte massa mogna frukter som hos Brett. L. varianten. Här är det friska humliga dofter med en tillbaken dragen nästan lite syrlig Brettdoft i bakgrunden. Väldigt trevlig doft!
Smak – Torr, besk. Känns söt precis i början som övergår till en väldigt torr känsla. Nästan lite kåda-toner från humlen.
Summering – Den här är helt klart friskare och har betydligt mindre mogna frukter i smaken. Eftersmaken drar åt mango. Drickvänlig!
Eventuella förbättringar - Lite kraftigare kolsyrning, skarpare beska och kanske snäppet klarare vätska hade gjort den här till en riktigt fin BPA även om den är väldigt bra som den är.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar