torsdag 29 mars 2012

Weihenstephan release på The Pumphouse

Världen äldsta bryggeri som fortfarande är i drift, Weihenstephan, hade ett litet jippo på The Pumphouse igår och självklart var jag där. Förutom att de hade riktigt fräscha fat med deras Hefeweizen, Dunkelweizen och Kristall Weizen så var även deras bryggmästare, Frank Pfeifer, där och berättade om bryggeriets historia och om sin egen bryggarhistoria.

Jag pratade lite snabbt med Frank och frågade om all Weihenstephan-öl bryggs i Tyskland eller om de har licensbryggning också? Frank hade ganska starka känslor emot att få sin öl licensbryggd runt om i världen så all Weihenstephan-öl man dricker är bryggd i Tyskland. Bra tycker jag då till exempel Guinness inte riktigt smakar Guinness i Austrailien. Guinness bryggs i Melbourne och har en lite annorlunda smak jämnfört med den Guinness man dricker i Europa.

Ett ganska trevligt hittepå. The Pumphouse börjar nästan bli en ny favorit. Nära hem, nya flasköl nästan varje vecka och nya öl på fat titt som tätt. Kul med fler vettiga ölhak!

Jag lyckades till och med vinna en Weihenstephan-keps med inbyggd kapsylöppnare i skärmen.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar