onsdag 23 maj 2012

Hembryggdstävling med Victoria Secret

Igår var det dags för hembryggdstävling på The Local igen. Tävlingen hålls varje kvartal och varje tävling har ett tema. Temat igår var single-hop. Vilken ölstil som helst men bara en humlesort.

Det var riktigt många bra öl. Allt från humliga hefe, IPA, IIPA, stouts till keller bier. Vår öl, en lakritsstout, humlad med Warrior och kryddad med massa lakrits, tog sig enda vägen till finalrundan med tre andra öl. Var riktigt spännande men vi kom på delad andraplats med två andra.

Vinnaren, en IIPA, var väl värd sin förstaplats. En välgjord IIPA men det som stack ut var att den enbart var humlad med en ny humle kallad Victoria Secret. En humle utvecklad i delstaten Victoria här i Australien som endast är en prototyp idag. Humlen gav en riktigt fin kådasmak, fruktigt, söt och smörkolasmak (på ett bra sätt). En del smaker kan har kommit från maltbasen också men humlen verkar väldigt lovande.

Enligt rykten skall Victoria Secret göras tillgänglig kommersiellt senare i höst. Nögne Ö, som har varit här nere, har redan gjort några öl tillsammans med australiensiska bryggerier med Victoria Secret. Mycket spännande!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar