tisdag 29 maj 2012

Ale Stars med Kjetil - Nøgne Ø (GBW Del 2)

Detta är del 2 av mina inlägg om Good Beer Week 2012. Se del 1.

Som andra event blev det Ale Stars pa The Local Taphouse i Melbourne. Första gången jag besöker The Local i Melbourne. Jag har varit på The Local i Sydney otaliga gånger så det var roligt att se systerbaren. Inredningen var väldigt likt. Man känner sig som hemma =)

Hur som helst. Vi var där för att lyssna på Kjetil, huvudbryggaren och grundaren av Nøgne Ø. Kjetil är en väldigt trevlig person att lyssna och det var knäppt tyst i lokalen när han talade. Han berättade allt möjligt om hur han startade i Norge där det på den tiden bara fanns tre öl på krogen. Han hade svårt att sälja sin öl men gav inte upp och hade alltid med sig lite flaskor som han gav bort till barer och ölentusiaster när han var utomlands (han var tydligen yrkespilot). Det är därför Nögne Ø har så mycket export som de har tydligen.

I biljettpriset ingick det fyra öl från Nøgne Ø. De fyra ölen var en brown ale, en porter en DIPA och deras Saison. Alla väldigt välgjorde men favoriten var portern och DIPAn. Till ölen serverades lite kryddade nötter och en chili con carne som det var ordentligt drag i.

Under kvällen hölls även lite frågesport. En hel del frågor var Skandinavien-influerade vilket betydde att vårt lag hade en klar fördel =). Det blev en andra plats. Dessutom fick vi ett glas Ø for Awesome i extrapris som var en speciellbryggd mellan Nøgne Ø och 8 Wired från Nya Zealand. En riktigt fin DIPA dessutom!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar